2012 m. lapkričio 25 d., sekmadienis

Lježo (Liège) vafliai


Reikės:
  • 500 g miltų;
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių;
  • 375 g sviesto;
  • 375 g cukraus;
  • 100 g perlinio cukraus;
  • 2 pakelių vanilinio cukraus;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 5 kiaušinių. 
  Giliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, supilkite pieną ir plakdami kaitinkite, kol užvirs. Leiskite atvėsti.
  Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Supilkite sviesto - pieno mišinį ir maišykite, kol gausis vientisa masė.
  Kiaušinių trynius išplakite ir sudėkite į tešlą. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir taip pat atsargiai įmaišykite į tešlą. 
  Palikite tešlą kelias valandas, kad pastovėtų. Tuomet suberkite perlinį cukrų, išmaišykite ir kepkite vaflius. Kepti reikėtų iki kol jie bus auksinės rudos spalvos ir atvėsinti ant grotelių. Ką tik iškepę buvo minkšti, tačiau pradėję vėsti, pasidaro traškūs.
  Lježo vafliai yra štai tokie - tos netaisyklingos (ir mano mėgstamos) formos, o Briuselio (arba mūsuose žinomi kaip belgiški) yra taisyklingos stačiakampės formos (o jeigu dar giliau žiūrint, tai vėl - klausimas, ar stačiakampės formos - ne amerikiečių patobulinti). Bet kokiu atveju, šitie man kol kas patys skaniausi, kažkada seniai seniai Paryžiuje valgyti pusryčiams... gal ir dėl to... :)

Šaltinis: ptitchef.com
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą