Panna Cotta su baltu šokoladu ir mangų žele


Reikės:

Panna Cotta' i:

  •  450 ml 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 100 ml pieno;
  • 150 g baltojo šokolado;
  • 0,5 vanilės ankšties;
  • 30 g cukraus;
  • 2 a. š. želatinos;
  • 3 v. š. šalto vandens,
mangų želei:
  • 2 didelių gerai sunokusių mangų;
  • 2 v. š. šalto vandens;
  • 1,5 a. š. želatinos;
papuošimui:
  •  pistacijų.
  Ruošiame grietinėlės kremą: želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame, kad ji išbrinktų. Nedideliame puode užkaičiame grietinėlę, pieną, baltojo šokolado gabalėlius, cukrų ir vanilės ankšties grūdelius. Kaitiname ant nedidelės kaitros vis pamaišydami, kol šokoladas ištirps. Neužverdame. Nukeliame nuo ugnies ir maišydami sudedame želatiną. Maišome, kol ji visiškai ištirps. Išpilstome į indelius ir paliekame, kad atvėstų iki kambario temperatūros. Tuomet dedame į šaldytyvą, kad sustingtų.
  Ruošiame mangų želę: mangus nulupame, supjaustome ir sutriname trintuvu iki vientisos masės. Želatiną užpilame šaltu vandeniu, išbrinkiname. Pusę mangų tyrės pakaitiname ir sudedame į ją želatiną. Maišome, kol želatina ištirps, tuomet įmaišome likusią pusę mangų tyrės. Gautą masę užpilame ant sustingusio grietinėlės kremo ir vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų ir mangų želė.
  Papuošiame pasmulkintomis pistacijomis.


Šaltinis: neringa-blogas.com



Komentarai