2016 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Marmurinis kondensuoto pieno keksas


Reikės:
  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 190 g miltų; 
  • 3/4 a. š. kepimo miltelių;
  • 50 g cukraus;
  • 2/3 skardinės kondensuoto pieno;
  • 3 v. š. kakvos;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. vanilinio cukraus;
  • 3 kiaušinių.

 
 Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druską išplakame iki purumo. Tuomet supilame kondensuotą pieną ir išmaišome, kad masė būtų vientisa. Įmaišome išplaktus kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į sviesto - kiaušinių masę. Į kekso kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilame maždaug pusę paruoštos tešlos. Į likusią dalį dedame 3 šaukštus kakavos, gerai išmaišome ir supilame ant viršaus. Šiek tiek pamaišome, kad susimaišytų abi dalys. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.  



Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą