Želės tortas su uogomis, kondensuotu pienu ir maskarpone


Reikės:

  • 2 stiklinių įvairių uogų;
  • 2 pakelių braškių, žemuogių ar kitokio skonio raudonos spalvos želės;
  • 250 g maskarponės;
  • 1/2 indelio (apie 200 g) kondensuoto pieno su cukrumi;
  • 1 stiklinės graikiško jogurto;
  • 200 g braškių;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 2 v. š. želatinos;
  • 1/2 stiklinės vandens.



  Pirmiausiai ruošiame želės su uogomis sluoksnį: didenes uogas (braškes) supjaustome, iš vyškių išimame kauliukus, mažesnes paliekame nepjaustytas. Želę paruošiame pagal instrukciją ant pakelio, tačiau vienam pakeliui naudojame ne 500 ml karšto vandens, o 400 ml, kad tortas būtų tvirtesnis. Į atvėsusią, bet dar nesustingusią paruoštą želę sudedame uogas ir visą mišinį supilame į silikoninę formą, kurią galime vos vos patepti bekvapiu aliejumi. Dedame į šaldytuvą ir laikome 2-3 valandas arba kol želė bus visiškai ir tvirtai sustingusi.
  Maskarponės ir konsensuoto pieno sluoksniui skirtą želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad ji išbrinktų. Dideliame dubenyje sumaišome maskarponę, kondensuotą pieną, jogurtą. Tuomet sudedame braškes ir viską sutriname trintuvu iki vientisos masės. Išbrinkintą želatiną ištirpiname virš garų vonelės ir, nuolat maišydami, supilame ją į maskarponės masę. Paruoštą kremą užpilame ant sustingusios želės su uogomis ir vėl dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms arba per naktį, arba kol visiškai sustings. 
 Tiekdami ant formos uždedame serviravimo lėkštę ir apverčiame. Jeigu tortas neišsiima, kelioms sekundėms galime įmerkti į karštą vandenį.
  Papuošiame uogomis ir tiekiame.



Šaltinis: čia

Komentarai