2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Grybukai



Reikės:
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g cukraus;
  • 150 g sviesto;
  • 200 g grietinės;
  • 400 g miltų;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių,
glajui:
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 5 kupinų v. š. cukraus pudros;
  • 150 g juodojo šokolado.
  Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudedame grietinę ir ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į skystąją masę. Įkaitintoje grybukų keptuvėje kepame grybukus.
  Glajui kiaušinio baltymą išsukame su cukraus pudra (apie 10 - 15 minučių). Gauta mase aptepame kotelius ir leidžiame jiems išdžiūti. Tuomet ištirpiname šokoladą ir į jį merkiame grybukų kepures. Paliekame, kad išdžiūtų.
 
 
  Grybukai iškepa minkšti ir tikrai skanūs.
 
 
Kepurėms kitą kartą daryčiau glajų iš kiaušinio ir cukraus pudros su kakava, nes šokoladas tirpo. 
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą