Cinamoninės bandelės su mačia

 






 Reikės:

tešlai
  • 1 puodelio šilto pieno (45 °C);
  • 2,5 v. š. sausų mielių;
  • 0,5 puodelio cukraus;
  • 2 v. š. mačios miltelių;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1/4 puodelio ištirpinto sviesto;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 3,5 puodelių miltų;
įdarui

  • 1 puodelio rudojo cukraus;
  • 2 v. š. malto cinamono;
  • 1/4 puodelio minkšto sviesto;
  • 1 v. š. mačios miltelių;
glajui
  • 0,5 indelio kondensuoto pieno;
  • 1 v.š. mačios miltelių.


  Dideliame dubenyje ištirpiname mieles šiltame piene, dedame cukrų, mačios miltelius, druską, ištirpintą sviestą, kiaušinį ir palaipsniui įmaišome miltus. Minkome tešlą, nustatę didesnį nei vidutinį greitį, 8 min.
  Tuomet perdedame tešlą į sviestu pateptą dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir pastatome šiltai apie 1 val., arba kol tešla maždaug padvigubės.
  Per tą laiką paruošiame įdarą: sumaišome cukrų su mačia, cinamonu ir sviestu.
  Pakilusią tešlą išimame ant miltuoto paviršiaus ir iškočiojame iš jos maždaug 35 cm x 23 cm dydžio stačiakampį. Aptepame visą iki pat kraštų paruoštu įdaru. Susukame viską į tvirtą ritinį iš ilgosios pusės ir supjaustome į 12 lygių gabalėlių (jeigu sunkiau pjaunasi peiliu, pjaustymui galima naudoti siūlą). Sudedame ritinėlius į sviestu pateptą kepimo formą (23 cm x 33 cm dydžio) vienodais atstumais, ne vieną prie kito (paliekame vietos jiems pakilti). Tuomet kepimo skardą uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir vėl pastatome šiltai maždaug 30 minučių arba kol beveik padvigubės.
  Orkaitę įkaitiname iki 175 °C, kepame apie 25 min. Išėmus iš orkaitės reikėtų leisti šiek tiek pravėsti - palikti kambario temperatūroje apie 15 min. Per tą laiką sumaišyti mačią su kondensuotu pienu ir užpilti paruoštą glajų ant bandelių.




Komentarai