2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Varškės apkepas su ryžiais


Reikės:
  •  400 g varškės;
  • 4 v. š. manų kruopų;
  • 1 stiklinės ryžių;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • 0,5 stiklinės razinų;
  • 3 kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos.
  Ryžius išverdame ir šiek tiek atvėsiname.
  Varškę gerai ištriname su kiaušinių tryniais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Suberiame verdančiu vandeniu nuplikytas razinas, išvirtus ryžius ir išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į masę. Viską sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame apie 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
  Naudojau vanilinę kreminę varškę, kuri yra šiek tiek saldesnė negu įprasta, todėl cukraus dėjau apie 2 v. š. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą