Sūdyta lašiša su burokėlių sultimis ir degtine


Reikės:

  • 500 g lašišos filė;
  • 1 v. š. kalendrų sėklų;
  • 1 v. š. pankolio sėklų;
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų;
  • 2 v. š. rupios druskos;
  • 1,5 a. š. cukraus;
  • 2 v. š. degtinės;
  • 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės;
  • 150 g smulkiai sutarkuotų burokėlių;
  • 3 v. š. krienų.


  Indą, kuriame laikysime lašišą, išklojame maistine plėvele ir ant jos padedame lašišą odele į apačią.
  Grūstuvėje sutriname kalendrų, pankolių sėklas ir pipirus, sumaišome su druska, cukrumi, degtine, krienais, citrinos žievele ir tarkuotais burokėliais. Lašišą padengiame gauta mase, uždengiame maistine plėvele ir standžiai apvyniojame. Laikome šaldytuve 36 valandas. Prieš tiekdami, lašišą nuplauname ir nusausiname.

Šaltinis: čia.

Komentarai