2015 m. birželio 21 d., sekmadienis

Purūs, mikšti blyneliai su rikota



Reikės:
  • 4 kiaušinių;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 8 - 10 kupinų v. š. miltų;
  • 250 g rikotos;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 0,5 stiklinės pieno.
  Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius beriame druską, pilame vanilę, pieną, sudedame rikotą ir išplakame šluotele iki vientisos masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, sudedame į skystąją masę. Supilame aliejų ir išmaišome.
  Baltymus plakame mikseriu iki standžių putų, tuomet supilame cukrų ir vėl plakame, kol cukrus ištirps. baltymus įmaišome į tešlą.
  Kepame keptuvėje, aliejaus jau nepilame.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą