Keptos figos Porto vyne


Reikės:
  • 8 figų;
  • 200 ml Porto vyno;
  • 70 g cukraus;
  • gvazdikėlių, cinamono, vanilės, kadagio uogų;
  • 1 citrinos žievelės.


  Paruošiame Porto vyno padažą: puode sumaišome vyną, prieskonius ir 60 g cukraus. Kaitiname ant silpnos kaitros vis maišydami, kol tūris sumažės maždaug per pusę (apie 15 minučių).
   Figas perpjauname per pusę, dedame į kepimo indą, likusiu cukrumi pabarstome viršų ir dedame į orkaitę. Kepame grilio režimu 8 minutes.
  sudedame figas į lėkštę, užpilame paruoštu padažu, kurį prieš tai perkošiame.
  Papuošiame citrinų žievelėmis ir tiekiame.



Šaltinis: čia

Komentarai