Smidrų ir čederio kišas


Reikės:
  • 1 lapo sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 1 v. š. Dižono garstyčių;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 1 svogūno;
  • 1 v. š. smulkintų krapų;
  • 1,5 puodelio tarkuoto čederio;
  • 400 g smidrų;
  • 4 kiaušinių;
  • 1 puodelio pieno;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • pipirų, muskato, Kajeno paprikos miltelių.
  Orkaitę įkaitiname iki 190 C ir maždaug 12-15 minučių kepame sluoksniuotą tešlą, prieš tai įdėję ją į kepimo formą, kurioje kepsime kišą ir viršų subadę šakute.
  Apkepusią tešlą ištapame šaukštu garstyčių.
  Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepame jame susmulkintą svogūną. Į apkeptą svogūną sudedame krapus, tarkuotą sūrį ir išmaišome. Gautą masę šaukštu išdėliojame į kepimo formą ant tešlos. Smidrus apverdame arba nuplikome verdančiu vandeniu ir išdėliojame ant viršaus.
  Kiaušinius išplakame, pilame pieną, beriame druskos ir prieskonių. Plakinį užpilame ant šparagų ir sūrio.
  Kepame 35-45 minutes, prieš tiekdami leidžiame, kad pastovėtų ir pravėstų (apie 10 minučių).



Šaltinis: čia

Komentarai