2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Vištienos peteliai su kava


Reikės:
  • 12 vnt. vištienos sparnelių petelių;
  •  1,5 cm ilgio imbiero šaknies gabaliuko;
  • 2 skiltelių česnako;
  • sojos padažo;
  • 2 v. š. medaus;
  • 2 anyžių žvaigždučių;
  • 1 v. š. pomidorų padažo;
  • 1 puodelio espreso kavos;
  • žiupsnelio skrudintų sezamo sėklų.
  Sparnelių petelius sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užkaičiame. Kaitiname iki užvirimo, tuomet vandenį nupilame ir iš naujo užpilame šaltu vandeniu, kartu pilame sojos padažo, sudedame anyžius. Verdame ant silpnos kaitros apie 15 minučių nuo užvirimo.
  Imbierą sutarkuojame ir sumaišome su pomidorų padažu, medumi, kava, 4 v. š. sojos padažo, išspaustomis česnako skiltelėmis ir kaitiname keptuvėje maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  Išimtus iš puodo petelius sudedame į keptuvę su padažu ir maišydami kaitiname, kol vištiena šiek tiek apskrus.



   Tiekiame su tagliatelle makaronais, pabarstę skrudintomis sezamo sėklomis.
 

Šaltinis: 5braskes.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą