2018 m. vasario 21 d., trečiadienis

Crème brûlée arba krembriulė


Reikės:

  • 500 ml riebios grietinėlės
  • pusė vanilės ankšties;
  • 5 kiaušinių trynių;
  • 4 v. š. cukraus;
  • rudojo cukraus pabarstymui.
 Grietinėlę užkaičiame puode, vanilės ankštį perpjauname išilgai, išimame sėklytes, sudedame į puodą (naudojau vanilės pastą) ir kaitiname iki užvirimo. Kiaušinių trynius šluotele maišome su cukrumi, tuomet į šią masę supilame užkaitintą gretinėlę ir vėl viską gerai išmaišome. Išpilstome į indelius, kiekvieną iš jų uždengiame folija. Nustatome, kad garinė orkaitė įkaistų iki 96 laipsnių, sudedame indelius ir kaitiname 45 minutes. Tuomet atsargiai išimame ir leidžiame visiškai atvėsti - pravėsusį palaikome šaldytyve, Prieš tiekdami pabarstome šaukšteliu rudojo cukraus ir apdeginame viršų su atviros ugnies degikliu, kad susidarytų traški plutelė.




Šaltiniai: čia ir čia.

2 komentarai: