2016 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Staselės saldus sūris


Reikės:
  • 3 l pieno;
  • 200 g sviesto;
  • razinų;
  • 4 kiaušinių;
  • 1,5 stiklinės cukraus;
  • 700 g varškės;
  • 1 a. š. sodos;
  • 0,5 pakelio vanilinio cukraus.
  Pieną užverdame dideliame puode, sudedame pertrintą varškę ir kaitiname pamaišydami, kol varškę sutrauks ir susidarys išrūgos. Tuomet viską išpilame į sietelį ir paliekame, kad nusivarvėtų. 
  Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą ir viską išmaišius supilame ant varškės. Suberiame vanilinį cukrų, razinas, išmaišome ir vėl viską užkaičiame. Nuolat intensyviai maišydami supilame sodą, kaitiname (būtina nuolat maišyti, nes greitai pradeda svilti),  kol pradeda šokinėti burbuliukai. Tuomet viską sukrečiame į drėgną sūrmaišį ir paslegiame nakčiai.



1 komentaras: