Cukinijų ir morkų blyneliai su varške


Reikės:

  • 1 cukinijos;
  • 3 morkų;
  • 180 g varškės;
  • 2 kiaušinių;
  • 1/2 stiklinės (arba 70 g) miltų;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus kepimui.

  Cukiniją sutarkuojame burokine tarka.
  Morkas nuskutame ir sutarkuojame smulkia morkų tarka.
  Sutarkuotas daržoves sumaišome su maždaug puse arbatinio šaukštelio druskos, sudedame į sietelį ir paliekame, kad pastovėtų 20-30 minučių. Tuomet rankomis stipriai nuspausdžiame jų sultis ir sudedame į dubenį. Mušame kiaušinius, sudedame varškę, beriame miltus, druskos, pipirų, išmaišome.
  Keptuvėje įkaitiname du šaukštus aliejaus ar aliejaus ir sviesto mišinio kepimui, dedame šaukštą masės ir kepame nedidelius blynelius ant vidutinės kaitros. Kepame maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo to, norime dar šiek tiek traškių daržovių ar ne.
  Iškeptus blnelius išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, o tuomet patiekiame su grietine ar jogurtu.



Šaltinis: čia.

Komentarai