Mėsos kukuliai su "Babybel" sūriu, bulvėmis ir bešameliu


Reikės:

  • 600 g maltos jautienos;
  • 4 maži "Babybel" sūriukai;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v. š. maltų džiūvėsėlių;
  • džiovintų raudonėlio ir baziliko;
  • druskos, pipirų;
  • 3 su lupenomis virtų bulvių;
  • 35 g sviesto;
  • 35 g miltų;
  • 500 ml pieno;
  • muskato riešuto.


  Mėsą sumaišome su prieskoninėmis žolelėmis, kiaušiniu, druska, pipirais, džiuvėsėliais. Sūrius supjaustome kiekvieną į keturias dalis. Iš mėsos formuojame kukulius, į vidų įdedame gabalėlį sūrio.
  Išvirtas bulves nulupame ir supjaustome griežinėliais.
  Bešameliui keptuvėje ar puodelyje ištirpiname sviestą, sudedame miltus ir pakepame kelias minutes. Pieną užkaičiame ir kaitiname iki užvirimo. Šiek tike atvėsintus pakeptus miltus nuoplat maišydami šluotele išmaišome į karštą pieną, kaitiname ant silpnos kaitros, kol padažas sutirštės, įberiame tarkuoto muskato ir druskos.
  Kepimo indo dugną išklojame sluoksniu pjaustytų bulvių, sudedame kukulius, o į kiekvieną tarpą tarp kukulių iš visų pusių dedame po gabalėlį bulvės. Ant viršaus užpilame bešameliu.
  Dedame į iki 180 laispnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30-40 minučių arba kol viršus vos gražiai parus.

Šaltinis: čia.

Komentarai