Mielinės moliūgų bandelės


Reikės:
  • 850 g miltų;
  • 10 g šviežių arba 4 g sausų mielių;
  • 2/3 stiklinės keptų moliūgų tyrės;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 2 a.š. druskos (nubrauktų);
  • 2 stiklinių šilto vandens;
  • kelių šaukštų pieno ir moliūgų sėklų.
  Nedideliame dubenyje sumaišome mieles, cukrų, moliūgų tyrę ir pusė stiklinės šilto vandens. Dideliame dubenyje sumaišome miltus ir druska, tuomet sipilame mielių ir moliūgo mišinį, supilame likusias 1,5 stiklinės vandens. Sumaišome tešlą ir paliekame, kad pakiltų (galime palikti ir per naktį).
  Iš pakilusios tešlos, kuri bus tikrai lipni, ant miltuoto paviršiaus formuojame nedideles bandeles, jas sudedame į kepimo skardą, palikdami tarpus, kad bandelės turėtų kur pakilti. Uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame, kad pakiltų (1-2 valandas).
  Orkaitę įkaitiname ki 220C. Bandeles aptepame pienu ir pabarstome moliūgų sėklomis. Kepame apie 15-20 minučių arba kol bandelės gražiai pagels.



Šaltinis: čia.


Komentarai