Sūdyta lašiša su citrinžole, imbieru, čili pipiru ir romu


Reikės:

  • 700 g lašišos filė;
  • 500 g rupios druskos;
  • 1,25 stiklinės cukraus;
  • 30 ml baltojo romo;
  • 1 čili paprika;
  • 2 citrinžolės stiebai;
  • 1 cm imbiero gabalėlis.


  Dubenyje sumašome druską, cukrų, romą, susmulkintą čili papriką, susmulkintą citrinžolę.
  Indą, kuriame laikysime lašišą, išklojame maistine plėvele. Beriame pusę paruošto druskos mišinio, ant jo dedame lašišą odele į apačią (jeigu jos nenuimame). Lašišos viršų aptepame sutarkuotu imbieru ir uždedame likusią dalį druskos mišinio. Uždengiame maistine plėvele ir laikome šaldytuve 36 valandas. Patiekdami druską nuplauname ir lašišą nusausiname.


Šaltinis: čia.


Komentarai