Ispaniška tortilija su bulvėmis su burata


Reikės:
  • 1 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 3-4 bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 1 a. š. druskos;
  • 8 kiaušinių;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • kapotų krapų, baziliko, laiškinių česnakų;
  • 1 rutuliuko buratos;
  • kumpio ir gražgarsčių patiekimui (nebūtinai).
  
  Didelėje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, įkaitiname alyvuogių aliejų ir sudedame supjaustytas bulves ir svogūną bei beriame druskos. Kepame vis pamaišydami apie 20-25 minutes arba kol bulvės bus jau minkštos. Tuomet išgriebiame bulves ir svogūnus iš keptuvės ir sudedame į dubenį. Mušame kiaušinius, beriame sukapotas žoleles, druskos ir pipirų, švelniai išmaišome, kad nesulūžinėtų bulvių griežinėliai.
  Iš keptuvės išpilame nuo kepimo likusį aliejų, keptuvę išvalome. Ant vidutinės kaitros keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus, supilame bulvių ir kiaušinių mišinį ir kepame kartais pamaišydami, kol kiuašiniai pradės tirštėti (apie 2-3 minutes). Tuomet sumažiname kaitrą iki žemesnės nei vidutinė ir kepame toliau jau nemaišydami dar apie 15-20 minučių arba kol kiaušiniai jau bus beveik iškepę. Pabaigoje įdedame į iki 180C įkaitintą orkaitę, kad apkėptų viršus (maždaug 2-3 minutėms).
  Išimame iš orkaitės, medine mentele pajudiname omleto kraštus prie keptuvės sienelių, kad būtų lengviau išimti ir atsargiai apverčiame keptuvę ant lėkštės, kurioje tieksime. Leidžiame pastovėti apie 10 minučių, tuomet ant viršaus uždedame buratos rutuliuką, gražgarsčių, kumpio (jeigu norime), pabarstome šviežiomis žolelėmis. Supjaustome ir tiekiame šiltą arba kambario temperatūros.

Šaltinis: čia
  

Komentarai