2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Rūkytos žuvies mišrainė su ryžiais


Reikės:
  • 2 rūkytos jūros lydekos;
  • 1 pakelis virtų ryžių;
  • 2 morkų;
  • 3 svogūnų;
  • 1 v. š. acto;
  • 2 a. š. cukraus;
  • 4 riekelių baltos duonos;
  • petražolių, krapų;
  • majonezo;
  • šlakelio aliejaus kepimui.
  Morkas sutarkuojame burokine tarka ir apkepame aliejuje.
  Du svogūnus smulkiai supjaustome ir taip pat apkepame aliejuje.
  Likusį vieną svogūną supjaustome ir pamarinuojame 15 minučių marinate, kuriam pusėje stiklinės vandens ištirpiname cukrų ir įpilame acto.
  Duoną supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepame aliejuje.
  Į gilesnį dubenį dedame pusė pakelio virtų ryžių, ant jų - apkeptas morkas, svogūnus ir duoną. Viską šiek tiek paspaudžiame ir aptepame majonezu. Tuomet dedame smulkintą rūkytą žuvį, marinuotus svogūnus, ant jų - likusius ryžius, paspaudžiame ir vėl aptepame majonezu. Viršų pabarstome smulkintais krapais ir petražolėm.
  Dėjau vieną didelę argentininę lydeką ir 2 riekeles duonos, nors jos galėjo būti ir daugiau. Buvo "netikėtai skanu"...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą