Sūrio pyragas su maskarpone


Reikės:
  • 150 g sutrintų arbatinių sausainių;
  • 125 g sviesto;
  • 4 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 500 g maskarponės;
  • 250 g rikotos;
  • 2 a. š. kukurūzų miltų;
  • 200 g mėlynių džemo;
  • vanilės ekstrakto.
  Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sugrūstais sausainiais. Išmaišome ir gauta mase gerai paspausdami išklojame pyrago formos dugną ir  šonus. Kiaušinius išplakame su cukrumi mikseriu iki kreminės standžios masės, sudedame maskarponę, rikotą, vanilės ekstraktą, kukurūzų miltus ir išmaišome. Gautą masę supilame į paruoštą formą ir kepame apie 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje  iki 180 laipsnių. Leidžiame atvėsti ir tuomet viršų aptepame mėlynių džemu.

 
  Prieš tiekdami bent 3 valandas palaikome šaldytuve.

Šaltinis: Galbani.

Komentarai

Rašyti komentarą