2014 m. sausio 2 d., ketvirtadienis

Saldainiai "Ferrero Rocher"


Reikės:
  • 100 g riešutinių vaflių;
  • 150 g lazdyno riešutų;
  • 200 g šokoladinio kremo ("Nutella");
  • 150 g juodojo šokolado;
  • 1 v. š. bekvapio aliejaus (pvz., migdolų).
  Riešutus paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pakepiname apie 10 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Nuvalome luobeles. Dalį riešutų (apie 30 vnt.) pasiliekame, o visus likusius smulkiai sukapojame.
  Vaflius smulkiai sutriname (pvz., kad ir su šakute), suberiame į juos smulkintus riešutus ir sudedame šokoladinį kremą. Viską gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa masė. Šiek tiek drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus, į vidų įspaudžiame po vieną sveiką lazdyno riešutą. Dedame valandai į šaldytuvą. 
  Šokoladą ištirpiname virš šilto vandens vonelės, supilame aliejų ir išmaišome iki vientisos masės. Iš šaldytuvo išimtus rutuliukus merkiame į šokoladą, išimame ant kepimo popieriaus ir leidžiame šokoladui sustingti.
  Šokoladui nebeliko laiko, bet buvo labai skanu.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą