2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Menkė su ryžiais ir špinatų padažu


Reikės:
  • 1 kg menkės filė;
  • 125 g (1 pakelio) ryžių;
  • 150 g špinatų lapelių;
  • 300 ml pieno;
  • 50 g sviesto;
  • 1 v. š. miltų;
  • 100 g tarkuoto parmezano;
  • muskato riešuto;
  • druskos, pipirų.
  Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje.
  Menkę supjaustome gabalėliais, nusausiname, pabarstome druska ir pipirais.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame miltus ir kepiname. Nuolat maišydami supilame pieną ir užverdame. Sudedame nuplautus ir nuvarvintus (galime ir šiek tiek pasmulkinti) špinatų lapelius, maišydami kaitiname, kol padažas pradės tirštėti, tuomet suberiame 50 g tarkuoto sūrio ir dar pakaitiname, kad sūris išsilydytų.
  Į kepimo skardą aukštesniais kraštais dedame ryžius, išlyginame, sudedame žuvį, o ant jos užpilame paruoštą padažą. Viršų pabarstome tarkuotu sūriu ir dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 15 - 20 minučių, kol viršus šiek tiek parus, o žuvis bus iškepusi.
  Naudojau šaldytus špinokų lapelius, kuriuos perliejau verdančiu vandeniu ir sudėjau nesmulkintus, dėjau lygiomis dalimis plikytų, laukinių ir raudonųjų ryžių.

Šaltinis: beatosvirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą