Kepta šv. Kalėdų žąsis


Reikės:
  • 1 žąsies;
  • 1,5 butelio raudonojo vyno;
  • 3 v. š. medaus;
  • gvazdikėlių;
  • kvepiančių pipirų;
  • 1 a. š. garstyčių grūdelių;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • druskos;
  • obuolių;
  • bulvių.
  Žąsį užmarinuojame iš vakaro: įtriname medumi su prieskoniais ir užpilame vynu. Kelis kartus apverčiame. Prieš kepimą įpjauname odą vietose, kur yra didesnis riebalų sluoksnis, į vidų pridedame ketvirčiais supjaustytų obuolių. Dedam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę su visu marinatu ir kepame 1,5 valandos, apversdami maždaug kas 20 - 30 minučių ir užpildami susidariusiu skysčiu. Tuomet sumažiname kaitrą iki 130 laipsnių ir kepame dar 1,5 val.
  Bulves kepame kartu (sudedame likus kepti maždaug valandai) arba, kad nebūtų labai riebios, atskirai.


 

Komentarai

Rašyti komentarą