2014 m. sausio 2 d., ketvirtadienis

Kepta šv. Kalėdų žąsis


Reikės:
  • 1 žąsies;
  • 1,5 butelio raudonojo vyno;
  • 3 v. š. medaus;
  • gvazdikėlių;
  • kvepiančių pipirų;
  • 1 a. š. garstyčių grūdelių;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • druskos;
  • obuolių;
  • bulvių.
  Žąsį užmarinuojame iš vakaro: įtriname medumi su prieskoniais ir užpilame vynu. Kelis kartus apverčiame. Prieš kepimą įpjauname odą vietose, kur yra didesnis riebalų sluoksnis, į vidų pridedame ketvirčiais supjaustytų obuolių. Dedam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę su visu marinatu ir kepame 1,5 valandos, apversdami maždaug kas 20 - 30 minučių ir užpildami susidariusiu skysčiu. Tuomet sumažiname kaitrą iki 130 laipsnių ir kepame dar 1,5 val.
  Bulves kepame kartu (sudedame likus kepti maždaug valandai) arba, kad nebūtų labai riebios, atskirai.


 

2 komentarai: