2014 m. sausio 17 d., penktadienis

Garintas karpis su rūkyta paprika ir daržovėmis


Reikės:
  • 500 g karpio filė;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 0,5 a. š. maltos rūkytos saldžiosios paprikos;
  • 0,5 citrinos;
  • druskos, pipirų;
  • 2 svogūnų;
  • 2 morkų;
  • 200 g šaldytų žirnelių;
  • 2 v. š. aliejaus.
  Karpio filė supjaustome, įtriname smulkintu česnaku, pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome druska, pipirais, malta rūkyta paprika ir paliekame, kad pasimarinuotų apie 30 minučių. Tuomet dedame į garinę orkaitę ir gariname, nustatę žuvies kepimo programą, 25 - 30 minučių.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, po minutėlės - stambia tarka sutarkuotas morkas ir maišydami kepame 5 - 7 minutes. Tuomet sudedame žirnelius, pasūdome, pagardiname pipirais ir dar pakepame, kol daržovės bus norimo minkštumo.
  Iškepusį karpį tiekiame su daržovėmis.



Šaltinis: delfi.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą