2014 m. sausio 12 d., sekmadienis

Vištiena su morkomis grietinėlės padaže


Reikės:
  • 600 g virtos vištienos;
  • 4 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 150 ml sultinio;
  • 300 ml grietinėlės;
  • 1 v. š. miltų;
  • 1 v. š. sviesto;
  • druskos, pipirų, žalumynų.
  Vištieną išverdame pasūdytame vandenyje, atvėsiname, mėsą atskiriame nuo kaulų ir pasmulkintame.
  Keptuvėje ištirpiname sviestą ir suberiame susmulkintą svogūną, pakepame maišydami 2 - 3 minutes. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Sudedame jas į keptuvę su svogūnu. Pakepame vis pamaišydami  5 - 7 minutes, supilame sultinį, uždengiame ir troškiname, kol morkos suminkštės. Tuomet sudedame vištieną, pasūdome, pagardiname pipirais, pabarstome miltais, išmaišome ir toliau maišydami pilame grietinėlę. Kaitiname ant nedidelės kaitros, kol padažas sutirštės. Tiekiame su bulvių koše.

 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą