Troškinta jautiena su saulėje džiovintais pomidorais


Reikės:
  • 600 g jautienos;
  • 2 svogūnų;
  • 100 g rūkytos šoninės;
  • 50 ml balto sauso vyno;
  • 150 ml sultinio;
  • 5 saulėje džiovintų pomidorų;
  • 8 juodųjų alyvuogių;
  • mairūno, baziliko;
  • druskos, pipirų;
  • 2 v. š. aliejaus.
  Jautieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome nelabai dideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname jame ant didelės kaitros jautienos gabalėlius, kol šie gražiai apskrus. Tuomet pilame į keptuvę 100 ml sultinio ir troškiname uždengę ant silpnos kaitros maždaug 40 min., kol mėsa bus pakankamai minkšta.
  Kiaulienos šoninę supjaustome plonomis juostelėmis ir apkepiname kitoje keptuvėje. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, sudedame į keptuvę su šonine ir kepame 5 - 7 minutes pamaišydami. Tuomet viską supilame į keptuvę su jautiena, pilame vyną ir keletą minučių patroškiname. Dedame juostelėmis supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, pasmulkintas alyvuoges, pilame likusią dalį sultinio, beriame prieskonius, išmaišome ir vėl uždengę troškiname kol mėsa bus visiškai minkšta. 
  Patiekiame su kuskusu ar ryžiais.


  

Komentarai