Lakštinių apkepas su mėsa ir špinatais



Reikės:
  • lazanijos lakštų;
  • 500 g maltos mėsos;
  • 500 g špinatų lapelių;
  • 1 poro;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 400 ml konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 200 ml sultinio;
  • 150 g grietinės;
  • 250 g mocarelos;
  • 4 v. š. pomidorų padažo;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų, bazilikų, raudonėlio, čiobrelio.
  Keptuvėje įkaitiname du šaukštus alyvuogių aliejaus ir jame kelias minutes kepiname supjaustytą porą, tuomet sudedame susmulkintą česnaką ir dar pakepiname. Špinatų lapelius nuplauname, pasmulkiname, sudedame į keptuvę ir šiek tiek patroškiname. Pasūdome ir pagardiname pipirais. Išimame iš keptuvės ir atidedame.
  Keptuvėje vėl įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, dedame mėsą ir apkepame ją nuolat maišydami, kol nebebus rausva. Tuomet sudedame konservuotus pomidorus, beriame prieskonius, druskos ir uždengę paverdame 10 minučių.
  Kepimo indo dugną ištepame pomidorų padažu, ant jo dedame lazanijos lakštus. Ant lakštų pilame pusę mėsos padažo, tuomet vėl dedame lakštus, pilame daržovių masę, palaistome sultiniu (1/2), ir aptepame grietine. Ant viršaus dedame dar vieną sluoksnį lazanijos lakštų, pilame likusią dalį mėsos padažo, uždengiame lakštais, juos sulaistome likusiu sultiniu, aptepame grietine, ir išdėliojame gabalėliais supjaustytą mocarelą.
  Uždengiame folija ir kepame 30 - 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Tuomet nudengiame ir baigiame kepti, kad viršus šiek tiek apskrustų - dar 5 - 10 minučių.
 

Komentarai