Belgiški vafliai su alumi


Reikės:
  • 115 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1/4 puodelio pieno;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 puodelių miltų;
  • 0,4 l alaus.
  Sviestą ištirpiname, atvėsiname, mušame kiaušinį, pilame pieną ir išmaišome.
  Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Dalį miltų beriame į skystąją masę, išmaišome, tuomet pilame dalį alaus, vėl išmaišome, vėl dedame miltų ir taip pakaitomis supilame visą alų ir sudedame visus miltus.
  Kepame belgiškų vaflių kepyklėje. Kadangi vafliai be cukraus - nesaldūs, galime valgyti su saldžia uogiene arba sirupu.
 Iš nurodytų kiekių gavosi apie 12 LABAI traškių vaflių. Patys traškiausi, kiek  esu kepusi. Atvėsę gal net buvo skanesni. O alus... jeigu nežinočiau, tai nepasakyčiau (pyliau balto "Paulaner").



 Šaltinis: 7ravioli.com
  

  

Komentarai