2014 m. sausio 28 d., antradienis

Citrininis tiramisu


Reikės:
  • 24 biskvitinių sausainių "Ladyfinger";
  • 1 puodelio maskarponės sūrio;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 3/4 puodelio citrinos sulčių;
  • 1/2 puodelio vandens;
  • 6 kiaušinių trynių;
  • 1/4 puodelio miltų;
  • 2 puodelių pieno;
  • 1/4 puodelio kubeliais pjaustyto sviesto;
  • 60 g baltojo šokolado;
  • 1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 puodelio grietinėlės.
  Mažame inde sumaišome pusė puodelio cukraus, pusę citrinos sulčių ir vandenį ir kaitiname virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, apie 5 minutes. Atidedame.
  Dideliame dubenyje išplakame kiaušinių trynius, miltus ir likusį cukrų. Atidedame.
  Storadugniame puode kaitiname pieną ant vidutinės ugnies iki užvirimo, t.y. kol pakraščiuose atsiras burbuliukai, tuomet supilame pusę šio pieno į trynių masę nuolat maišydami šluotele ir visą gautą masę supilame atgal į puodą su pienu. Kaitiname maišydami kol užvirs ir verdame toliau apie 10 minučių arba kol masė taps tiršta.
  Tuomet sudedame sviestą ir baltąjį šokoladą ir maišome kol jie ištirps. Sudedame citrinos žievelę, supilame likusias citrinos sultis ir išmaišome iki vientisos masės. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą, kad masė visiškai atvėstų (tai užtruks apie 2 valandas).
  Grietinėlę išplakame. Maskarponę sudedame į didelį dubelį, įmaišome į ją atvėsusį kremą ir galiausiai - grietinėlę.
  Išdėliojame pusė sausainių stiklinį kepimo indą, sulaistome puse paruošto sirupo, uždedame pusę kremo, vėl viską pakartojame. Uždengiame ir palaikome šaldytuve bent 4 valandas.

 
  Grietinėlės nedėjau, vietoj jos - 500 g maskarponės. Baltojo šokolado dėjau daugiau - 100 g. 


Šaltinis: theitaliankitchen.org/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą