2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Kiaulienos išpjovos kepsnys su pesto ir bulvėmis


Reikės:
  • 400 g kiaulienos išpjovos;
  • 2 v. š. pesto;
  • 10 nedidelių bulvių;
  • druskos, pipirų, kmynų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus.
  Mėsą nuplauname, nusausiname, pašaliname riebalus ir sausgysles, pabarstome druską, ją šiek tiek įtriname ir aptepame visą gabaliuką pesto. Dedame ant grotelių.
  Bulves nuplauname su šepetėliu, supjaustome skiltelėmis, dedame į maišelį, pilame aliejaus, beriame druskos, kmynų ir pipirų, maišelį užrišame ir pavartome rankose, kad bulvės vienodai pasidengtų prieskoniais ir aliejumi. Tuomet jas išimame šalia mėsos ant grotelių, gražiai išdėliojame vieną skiltelę šalia kitos ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  Kepame tol, kol mėsos temperatūra viduje pasieks 70 laipsnių (užtruko apie 35 minutes). Tuomet išimame iš orkaitės, viską uždengiame folija ir leidžiame pastovėti 10 minučių.

Šaltinis: kasuvalgyti.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą