Jautiena su bambukais kiniškai


Reikės:
  • 300 g minkštos jautienos;
  • 1 morkos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 indelio konservuotų bambukų ūglių;
  • 1 v. š. sezamo sėklų;
  • 2 v. š. austrių padažo;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • 1 stiklinės apelsinų sulčių;
  • 1 v. š. krakmolo;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 a. š. ryžių acto;
  • 2 v. š. aliejaus.
  Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis. Keptuvėje labai gerai įkaitiname aliejų ir sudedame jautieną. Kepame ant didelės kaitros 2 - 3 minutes. 
  Morką nuskutame ir supjaustome šiaudeliais. Juos, kartu su bambukais, dedame į keptuvę su jautiena. Česnaką susmulkiname, taip pat dedame į keptuvę. Pakepame kelias minutes, suberiame sezamo sėklas, supilame pusę stiklinės apelsinų sulčių ir viryklę išjungiame.
  Padažui sumaišome austrių padažą, sojų padažą, medų, ryžių actą ir apelsinų sultis (pasiliekame pora šaukštų). Krakmolą ištirpiname keliuose šaukštuose apelsinų sulčių.
  Paruoštą padažą pilame ant jautienos, pakaitiname. Tuomet supilame krakmolą ir maišydami kaitiname, kol sutirštės. Jeigu reikia, pasūdome. Valgome su ryžiais.
Šaltinis: SM forumas

  

Komentarai