2014 m. sausio 12 d., sekmadienis

Marcipaniniai sausainėliai


Reikės:
  • 200 g marcipanų masės;
  • 100 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g cukraus;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • sviesto kepimo skardai ištepti;
  • 1 kiaušinio sausainėlių viršui aptepti;
  • cukraus ir cinamono mišinio sausainėliams pabarstyti.
  Kambario temperatūros sviestą ir marcipanų masę sukame mediniu šaukštu, kol masė bus vienalytė. Tuomet mušame kiaušinį, beriame cukrų ir vėl maišome šaukštu iki vientisos masės.
  Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dalimis beriame į marcipanų - sviesto masę, maišome ir galiausiai rankomis užminkome tešlą. Padarome rutulį, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldiklį 30-čiai minučių.
  Išėmę iš šaldiklio kočiojame 3 - 5mm aukščio lakštus, išpjauname norimų formų sausainėlius, juos aptepame išplaktu kiaušiniu ir pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Sausainėlius išdėliojame ant sviestu išteptos skardos ir kepame 8 - 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


 


Šaltinis: cloudsmag.eu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą