2014 m. sausio 2 d., ketvirtadienis

Meduoliniai pyragėliai su marcipanu


Reikės:
  • 125 g sviesto;
  • 250 g rudojo cukraus;
  • 250 g pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • 300 g miltų;
  • 2 v. š. medaus;
  • 2 v. š. slyvų džemo;
  • 4 a. š. meduolių prieskonių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 2 a. š. sodos;
  • 2 v. š. kakavos,
pertepimui;
  • 200 g marcipanų masės;
  • 8 v. š. slyvų džemo,
šokoladiniam glajui:
  • 150 g juodojo šokolado;
  • 0,5 stiklinės grietinėlės.
  Pirmiausiai išsikepame meduolinį keksą: puode ištirpiname sviestą, į jį suberiame cukrų, medų, slyvų džemą, meduolių prieskonius ir cinamoną. Kaitiname maišydami minutę, tuomet nukeliame nuo ugnies, masę šiek tiek atvėsiname ir supilame į nemažą dubenį. Beriame kakavą (arba "Inka" kavą), supilame pieną, šiek tiek išplaktus kiaušinius ir sodą. Maišome, kol masė suputos, tuomet nuolat maišydami palaipsniui suberiame miltus. Maišome, kol masė bus vientisa ir joje nebus gumuliukų.
  Paruoštą tešlą supilame į kekso kepimo formą (12 x 25 cm) ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 - 60 minučių. Tuomet išimame iš orkaitės ir atvėsiname. Keksui atvėsus, nupjauname jo kepurėlę, t.y. tą dalį kuri yra iškilusi, taip, kad paviršius būtų lygus ir tuomet dar kartą perpjauname išilgai pusiau, kad galėtumėme meduolį pertepti. Vieną iš dviejų dalių aptepame slyvų džemu, uždedame marcipaninės masės sluoksnį ir užklojame antra dalimi meduolio. Supjaustome kubeliais, o juos apliejame glajumi, kurį paruošiame šokoladą ištirpinę kartu su grietinėle.
 Paliekame, kad glajus sustingtų.



  Naudojau abrikosų džemą. Pyragėliai gavosi šiek tiek per aukšti, užtektų imti maždaug 2/3 visų produktų kepant 12 x 25 cm formelėj.



Šaltinis: neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą