Jautienos steikas su pelėsinio sūrio ir brendžio padažu


Reikės:
  • brandintos jautienos išpjovos (apie 300 g vienam kepsniui);
  • 100 g sviesto;
  • 120 g pelėsinio sūrio (pvz., rokforo);
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. brendžio;
  • druskos, pipirų.
  Mėsą supjaustome 3 - 4 cm storio gabalais, pabarstome juos šviežiai maltais juodaisiais pipirais, aptepame aliejumi ir paliekame, kad pastovėtų kambario temperatūroje.
  Minkštą kambario temperatūros sviestą šakute sumaišome su pelėsiniu sūriu, išspaustomis česnako skiltelėmis, pipirais ir brendžiu. Gautą masę dedame į šaldytuvą.
  Ketaus keptuvę gerai įkaitiname (galime papurkšti aliejumi) ir ant didelės kaitros kepame kepsnius, apversdami tik vieną kartą. Iš abiejų pusių kepame po 3 - 4 minutes, priklausomai nuo to, kaip iškepusio steiko norime. Baigiame kepti ant mažesnės kaitros, baigiant kepti pabarstome druska.
  Kepsnius dedame į pašildytas lėkštes, ant jų uždedame pelėsinio sūrio padažo, leidžiame minutėlę pailsėti ir tiekiame su šviežiomis ar keptomis daržovėmis ar keptais grybais.

Šaltiniai: FP; DV; GLJ; PB

Komentarai

  1. Kiap norėčiau tokio padažiuko prie steiko kurį šiandien gaminuos :) gaila neturiu pelėsinio sūrio ir jau tingiu eit iki parduotuvės :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą