2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

Vištiena su avinžirniais


Reikės:
  • vištienos blauzdelių;
  • skardinės konservuotų avinžirnių;
  • 2 a. š. cinamono;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 svogūno;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • džiovintų slyvų;
  • druskos, pipirų.
   Vištieną pabarstome druska, pipirais, cinamonu. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame vištieną iš visų pusių.
   Į tą pačią keptuvę įpilame dar šie tiek aliejaus, kuriam įkaitus suberiame susmulkintą svogūną, pakepiname maišydami keletą minučių, kol svogūnas suminkštės, ir suberiame susmulkintą česnaką. Po minutėlės suberiame avinžirnius, supilame sultinį ir per pusę perpjautas džiovintas slyvas. Šiek tiek pakaitiname ir visą masę sudedame į kepimo indą. Ant viršaus sudedame apkeptą vištieną ir dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 -40 minučių.

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą