2013 m. sausio 18 d., penktadienis

Morkų pyragas su kukurūzų miltais


Reikės:
  • 3 puodelių smulkiai tarkuotų morkų;
  • 2 puodelių miltų;
  • 1 puodelio kukurūzų miltų;
  • 1,5 puodelio cukraus;
  • 5 kiaušinių;
  • 1 puodelio aliejaus;
  • 0,5 a. š. cinamono;
  • 0,5 a. š. muskato riešuto;
  • 0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;
  • 2 a. š. kepimo miltelių.
  Morkas sumaišome su cukrumi, sudedame kiaušinių trynius. Baltymus išplakame atskirai. Miltus ir kukurūzų miltus sumaišome su prieskoniais ir kepimo milteliais ir įmaišome į morkų - kiaušinių trynių masę. Tuomet įmaišome aliejų ir išplaktus baltymus. Galiausiai supilame pasmulkintus riešutus, išmaišome, sukrečiame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
 Jeigu mėgstate, galima pridėti graikinių ar karijų riešutų, šokolado lašelių ar džiovintų vaisių. Man šį kartą norėjosi tiesiog morkų pyrago be jokių priedų.

2 komentarai: