2013 m. sausio 26 d., šeštadienis

Rusiškas jautienos troškinys su juoda duona


Reikės:
  • 800 g jautienos mentės;
  • 4 riekių juodos duonos;
  • 1/2 saliero gumbo;
  • 1 morkos;
  • 3 svogūnų;
  • 150 g šoninės bryzelių;
  • 60 g miltų;
  • 50 g sviesto;
  • druskos, juodųjų pipirų grūdelių;
  • 2 - 3 lauro lapų;
  • 400 g jautienos sultinio;
  • 100 ml grietinėlės;
  • bulvių, morkų, petražolių, krapų (garnyrui).
   Jautieną supjaustome 1 - 1,5 cm storio bryzais.
  Duonos riekeles be plutos supjaustome lazdelėmis, salierą ir morką nuskutame ir taip pat supjaustome lazdelėmis. Svogūną susmulkiname. Viską suberiame į dubenį ir sumaišome. 
  Troškinimo puodo dugną išklojame šoninės gabalėliais taip, kad vienas dengtų dalį kito. Jautienos gabalėlius pavoliojame miltuose ir keptuvėje trumpai apkepame svieste.
  Ant šoninės dedame kelis jautienos bryzus, užbarstome daržovių ir duonos mišiniu. Taip viską susluoksniuojame. Pasūdome, įberiame pipirų, įmetame lauro lapus, supilame jautienos sultinį ir troškiname orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 2 - 2,5 valandos.
  Likus 20 - 25 minutėms iki troškinimo pabaigos, į puodą su mėsa supilame grietinėlę ir išmaišome.
  Garnyrui pasūdytame vandenyje išverdame bulves ir morkas. Jautieną patiekiame lėkštėje su bulvių ir morkų griežinėliais, pabarstome petražolėmis ir krapais.

Šaltinis: knyga "Culina Mundi:, 2010.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą