2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Įdaryti baklažanai


Reikės:
  • 2 baklažanų;
  • 500 g maltos mėsos;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 skardinės (240 g) konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 indelio (apie 2 v. š.) pomidorų pastos;
  • 250g smulkinto mozzarella sūrio ;
  • druskos, pipirų.
  Baklažanus perpjauname per pusę ir išskobiame vidų - paliekame maždaug 0,5 cm sieneles. Aliejų įkaitiname keptuvėje, išskobtą baklažano minkštimą supjaustome kubeliais ir apkepame keptuvėje. Išimame iš keptuvės ant popierinių rankšluosčių ir paliekame, kad susigertų riebalų perteklius.
  Į keptuvę sudedame maltą mėsą, pakepame apie 5 minutes,  sudedame išspaustą česnaką, po kelių minučių - pomidorus ir pomidorų pastą. Baigiant kepti įberiame pipirų ir druskos, pusę smulkinto mozzarella sūrio ir baklažanų minkštimą. Viską išmaišome ir šia mase įdarome išskobtus baklažanus, prieš tai juos šiek tiek pabarsčius druska ir pipirais. Ant viršaus užberiame likusią dalį sūrio ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

 Šaltinis: SM forumas
  
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą