2013 m. sausio 18 d., penktadienis

Saldžiarūgštė vištiena su anakardžių riešutais


Reikės:
  • 400 g vištienos filė;
  • 2 saldžiųjų paprikų;
  • 100 g anakardžių riešutų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. sojos padažo (marinatui);
  • 2 v. š. medaus balzamiko (marinatui);
  • 2 v. š. medaus (padažui);
  • 0,5 citrinos sulčių (padažui);
  • 2 v. š. medaus balzamiko (padažui);
  • 4 v. š. sojos padažo (padažui);
  • 150 -170 ml vandens (padažui);
  • 1 v. š. krakmolo (padažui);
  • alyvuogių aliejaus kepimui.
  Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, kuriuos užpilame sojos padažu, sumaišytu su balzamiku ir paliekame marinuotis bent 30 minučių. Keletą šaukštų aliejaus įkaitiname keptuvėje, sudedame vištieną ir apkepame. 
  Papriką supjaustome gabalėliais, česnaką išspaudžiame spaudykle ir viską sudedame į keptuvę su vištiena, po kelių minučių sudedame ir riešutus.
  Padažui skirtus produktus sumaišome, prieš tai krakmolą ištirpinę atskirai keliuose šaukštuose vandens, kad nesusidarytų gumuliukų. Padažą užpilame ant vištienos ir pakaitiname, kol padažas sutirštės.
  Valgome su ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą