Lęšių sriuba
Reikės:
- 200 g lęšių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 30 g sviesto;
- gabalėlio imbiero šaknies;
- 2 v. š. pomidorų padažo;
- ciberžolės, druskos, pipirų.
Lęšius suberiame į verdantį vandenį. Svogūną susmulkiname ir kartu su kubeliais supjaustyta morka pakepiname svieste. Viską sudedame į puodą su lęšiais. Paverdame, kol lęšiai suminkštės. Tuomet įberiame prieskonių, druskos, sudedame tarkuotą imbierą ir pomidorų padažą. Tiekiame su grietine.
Kita karta pabandyk prieskonius ir imbiera deti i keptas darzoves ir dar siek tiek pakepti, kad aromatas ir skonis atsiskleistu :) ir tada viska det i lesius :)
AtsakytiPanaikintiReikės pasinaudoti patarimu, ačiū :) Tik, kad sriubas retokai verdu...
Panaikinti