2013 m. sausio 15 d., antradienis

Lęšių sriuba


Reikės:
  • 200 g lęšių;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 30 g sviesto;
  • gabalėlio imbiero šaknies;
  • 2 v. š. pomidorų padažo;
  • ciberžolės, druskos, pipirų.
  Lęšius suberiame į verdantį vandenį. Svogūną susmulkiname ir kartu su kubeliais supjaustyta morka pakepiname svieste. Viską sudedame į puodą su lęšiais. Paverdame, kol lęšiai suminkštės. Tuomet įberiame prieskonių, druskos, sudedame tarkuotą imbierą ir pomidorų padažą. Tiekiame su grietine.


2 komentarai:

  1. Kita karta pabandyk prieskonius ir imbiera deti i keptas darzoves ir dar siek tiek pakepti, kad aromatas ir skonis atsiskleistu :) ir tada viska det i lesius :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reikės pasinaudoti patarimu, ačiū :) Tik, kad sriubas retokai verdu...

      Panaikinti