2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Morkų ir varškės blyneliai


Reikės:
  • 150 g smulkiai tarkuotų morkų;
  • 2 kiaušinių;
  • 150 g miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a .š. kepimo miltelių;
  • 250 g varškės;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 1/2 puodelio pieno;
  • 2 v. š. cukraus arba medaus.
   Smulkiai sutarkuotas morkas užpilame 2 -3  šaukštais vandens ir pakaitiname keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. Atvėsiname.
   Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje pertriname varškę, į ją mušame kiaušinius, suberiame cukrų, supilame pieną ir aliejų ir gerai išmaišome. Tuomet sukrečiame morkas, išmaišome ir į šią masę supilame miltų mišinį ir vėl gerai išmaišome.
  Kepame nedidelius blynukus keptuvėje įkaitiname aliejuje.

1 komentaras:

  1. katik issikepiau, labai skanus blyneliai:)

    AtsakytiPanaikinti