Morkų ir varškės blyneliai
Reikės:
- 150 g smulkiai tarkuotų morkų;
- 2 kiaušinių;
- 150 g miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 1 a .š. kepimo miltelių;
- 250 g varškės;
- 1/2 a. š. cinamono;
- 2 v. š. aliejaus;
- 1/2 puodelio pieno;
- 2 v. š. cukraus arba medaus.
Smulkiai sutarkuotas morkas užpilame 2 -3 šaukštais vandens ir pakaitiname keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. Atvėsiname.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje pertriname varškę, į ją mušame kiaušinius, suberiame cukrų, supilame pieną ir aliejų ir gerai išmaišome. Tuomet sukrečiame morkas, išmaišome ir į šią masę supilame miltų mišinį ir vėl gerai išmaišome.
Kepame nedidelius blynukus keptuvėje įkaitiname aliejuje.
Šaltinis: Laisvalaikis virtuvėje
katik issikepiau, labai skanus blyneliai:)
AtsakytiPanaikinti