2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Obuolių ir varškės pyragas


Reikės:
  • 800 g miltų;
  • 300 g cukraus;
  • 250 g sviesto;
  • 200 ml kefyro arba pasukų;
  • 2 kiaušinių;
  • pakelio vanilinio cukraus;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 a. š. sodos;
įdarui:
  • 500 g varškės;
  • 200 g cukraus;
  • 6 - 10 obuolių;
  • 2 kiaušinių;
  • pakelio vanilinio cukraus;
  • 1 citrinos.
  Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir vanilinį cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į miltų mišinį. Rankomis suformuokite trupinius, pusę jų kiekio atidėkite. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su kefyru arba pasukomis. Po truputį pildami į miltų mišinį, išmaišykite vientisą tešlą ir supilkite į sviestu išteptą stačiakampį 30 cm x 40 cm dydžio kepimo indą.
  Įdarui skirtus kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę (viską galima susmulkinti blenderiu, tuomet neliks varškės grūdelių). Masę tolygiai paskirstykite ant tešlos kepimo inde.
  Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis, apšlakstykite iš citrinos išspaustomis sultimis ir išdėliokite ant varškės.
  Likusius tešlos trupinius užbarstykite ant obuolių (galima pabarstyti cukrumi, pyrago paviršius bus traškesnis). Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  Kadangi recepte nurodytas skardos dydis 30x40 cm, o mano skarda 20x30 cm, taigi dvigubai mažesnė - ir produktų, skirtų tešlai ėmiau dvigubai mažiau. O varškės dėjau tiek pat - 500 g. Naudojau kreminę varškę, todėl pridėjau dar pora šaukštų krakmolo. Kepiau apie 1 val.
  Lengvas, purus, skanus pyragas.

Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai", 2011.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą