2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Kiaulienos nugarinės kepsnys


Reikės:
  • apie 1,5 kg kiaulienos nugarinės;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 4 v. š. klevų sirupo;
  • česnakinių pipirų, druskos, juodų maltų pipirų;
  • 4 v. š. saldaus čili padažo;
  • 4 bulvių;
  • 4 morkų;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus.
  Kiaulienos nugarinę nuplauname, nusausiname, peiliu padarome įpjovas ir sukaišiojame česnako skilteles. Tuomet pabarstome druska, pipirais, česnakiniais pipirais ir gerai įtriname. Užpilame klevų sirupą, čili padažą, aptepame mėsą ir paliekame marinuotis bent 2 valandas.
  Daržoves nuskutame, supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome pipirais, druska, užpilame aliejumi ir gerai rankomis išmaišome.
  Į gilesnį kepimo indą (arba, jeigu patinka, į kepimo rankovę, arba folijos lapą) dedame mėsą (supilame ir marinatą), aplink išdėliojame pjaustytas daržoves ir dedame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 - 1,5 val.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą