2013 m. sausio 13 d., sekmadienis

Makaronai su vištiena špinatų ir grietinėlės padaže


Reikės:
  • 250 g makaronų tagliatelle;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • 1 vištienos krūtinėlės;
  • 1 svogūno;
  • 50 g tarkuoto parmigiano reggiano arba "Džiugo";
  • 150 ml grietinėlės;
  • 100 g špinatų;
  • 50 g sviesto;
  • druskos, pipirų.
  Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio. Neperverdame. Išvirusius nuvarviname ir apšlakstę aliejumi pamaišome.
  Sviestą įkaitiname keptuvėje, vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais, pabarstome pipirais, druska ir apkepame svieste vis pamaišydami keletą minučių. Mėsą iš keptuvės išimame ir sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Kepame apie 3 minutes, kol svogūnai gražiai pagels, tuomet supilame grietinėlę ir maišydami kaitiname kol užvirs. Špinatus susmulkiname ir sudedame į keptuvę, po minutėlės sudedame ir išvirtus makaronus ir maišydami kaitiname, kol padažas šiek tiek susigers į makaronus. Į lėkštes dedame vištieną, šalia jos - makaronus, ir viską apibarstome tarkuotu sūriu.


  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą