Cepelinai be bulvių


Reikės:
  • 500 g 9 proc. riebumo varškės;
  • 12 v. š. manų kruopų;
  • 4 v. š. bulvių krakmolo;
  • 1 kiaušinio;
  • šiek tiek vandens;
  • druskos, pipirų;
  • 300 g maltos kalakutienos;
  • nedidelio svogūno;
  • 1 v. š. aliejaus.
  Varškę sumaišome su kiaušiniu, manų kruopomis ir bulvių krakmolu, pagardiname druska ir užminkome tešlą, įpildami šiek tiek vandens. Tešla turėtų šiek tiek lipti prie rankų.
   Įdarui svogūną susmulkiname ir apkepame įkaitintame aliejuje, sudedame mėsą ir pakepiname, kol mėsa nebebus rausva, pagardiname druska, pipirais.
   Tešlą padalijame į 8 dalis ir suformuojame cepelinus. Juos apvoliojame krakmole ir dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 8 - 10 minučių po to kai cepelinai iškyla į paviršių. 
  
Valgėme su grietine. Skanūs cepelinai per 15 minučių.

 

Komentarai

  1. Kokia super ideja! Tik aisku tam reik turet geros varskes, is grudetos itariu prastai cia gautus, reiks namie daryt :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal kažkas gautųsi ir iš grūdėtos, gerai ją sutrynus :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą