Cepelinai be bulvių
Reikės:
- 500 g 9 proc. riebumo varškės;
- 12 v. š. manų kruopų;
- 4 v. š. bulvių krakmolo;
- 1 kiaušinio;
- šiek tiek vandens;
- druskos, pipirų;
- 300 g maltos kalakutienos;
- nedidelio svogūno;
- 1 v. š. aliejaus.
Varškę sumaišome su kiaušiniu, manų kruopomis ir bulvių krakmolu, pagardiname druska ir užminkome tešlą, įpildami šiek tiek vandens. Tešla turėtų šiek tiek lipti prie rankų.
Įdarui svogūną susmulkiname ir apkepame įkaitintame aliejuje, sudedame mėsą ir pakepiname, kol mėsa nebebus rausva, pagardiname druska, pipirais.
Tešlą padalijame į 8 dalis ir suformuojame cepelinus. Juos apvoliojame krakmole ir dedame į verdantį vandenį. Verdame apie 8 - 10 minučių po to kai cepelinai iškyla į paviršių.
Šaltinis: skanusgyvenimas.blogspot.com
Kokia super ideja! Tik aisku tam reik turet geros varskes, is grudetos itariu prastai cia gautus, reiks namie daryt :D
AtsakytiPanaikintiGal kažkas gautųsi ir iš grūdėtos, gerai ją sutrynus :)
AtsakytiPanaikinti