2012 m. gruodžio 17 d., pirmadienis

Apelsinų sultyse troškinti vištienos kumpeliai


Reikės:
  • 800 g vištienos kumpelių mėsos be odos ir kaulų;
  • 2 apelsinų;
  • juodųjų alyvuogių;
  • druskos, pipirų;
  • 100 ml vištienos sultinio;
  • 2 - 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūno;
  • 1 lauro lapelio;
  • čili pipiro;
  • rozmarino šakelės.
  Storadugniame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepiname vištieną. Išimame ir į tą patį puodą suberiame smulkintą svogūną. Jį šiek tiek apkepiname, supilame sultinį, iš apelsinų išspaustas sultis, įberiame čili pipiro, druskos, pipirų, įdedame lauro lapą, rozmariną, suberiame alyvuoges ir sudedame atgal į puodą apkeptą vištieną. Puodą uždengiame, kaitrą primažiname ir troškiname apie 45 minutes.
  Kiekvieną vištienos kumpelį supjausčiau į tris dalis, šviežio rozmarino neturėjau, todėl įbėriau džiovinto. Alyvuogių taip pat nepagailėjau - sudėjau visą nedidelę skardinę. Buvo tikrai skanu.

2 komentarai: