2012 m. gruodžio 7 d., penktadienis

Makaronai su česnakiniu sūrio padažu


Reikės:
  • 300 g makaronų;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 4 - 5 skiltelių česnako;
  • 2 v. š. miltų;
  • 250 - 300 ml pieno;
  • druskos, pipirų, muskato;
  • 150 g čederio sūrio.
   Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio, greičiausiai tai bus 9 minutės.
   Puode išlydome sviestą, sudedame susmulkintą česnaką ir pakepame apie 20 sekundžių. Sudedam miltus ir maišydami kaitiname apie minutę. Tuomet plona srovele supilame pieną ir vėl nuolat maišydami kaitiname iki užvirimo ir verdame kol padažas sutirštės. Jeigu pasidaro per tiršta, galime įpilti dar šiek tiek pieno. Sudedame sūrį, vis pamaišydami leidžiame jam ištirpti, pasūdome, įberiame druskos, muskato riešuto. Sudedame išvirtus makaronus, gerai išmaišome ir paliekame pastovėti keletą minučių, kad padažas šiek tiek susigertų į makaronus.

Šaltinis: delfi.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą