2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Rūkytos skumbrės salotos


Reikės:
  • 1 šalto rūkymo skumbrės;
  • 2  su lupenomis virtų bulvių;
  • 4 saliero stiebų;
  • 2 obuolių;
  • 0,5 indelio konservuotų žirnelių;
  • druskos, pipirų,
užpilui:
  • 4 v. š. majonezo;
  • 4 v. š. grietinės;
  • 1 a. š. garstyčių;
  • citrinos sulčių.
  Skumbrei nuimame odą, išimame kaulus ir supjaustome ją nedideliais gabaliukais. Bulves ir obuolius nulupame ir taip pat supjaustome. Supjaustome salierą. Viską sumaišome kartu su žirneliais, pagardiname druska ir pipirais.
  Užpilui majonezą sumaišome su grietine ir garstyčiomis, įpilame citrinos sulčių, viską išmaišome ir užpilame ant paruoštų salotų.
  Vietoj salierų naudojau marinuotus agurkėlius. Kitą kartą vietoj jų, manau, dėsiu kaparėlius.
Šaltinis: Tarp vėjo gūsių...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą