2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Agurkinė sriuba su perlinėm kruopom


Reikės:
  • raugintų agurkų;
  • 1 pakelio (100 g perlinių kruopų);
  • 1 svogūno;
  • 1 v. š. sviesto;
  •  2 bulvių;
  • 1 morkos.
  Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname įkaitintame svieste. Bulves ir morkas supjaustome kubeliais. Į puodą su vandeniu beriame kruopas, apkepintą svogūną ir smulkintas daržoves. Verdame kol daržovės ir kruopos išvirs. Tuomet suberiame ir nedideliais kubeliais supjautytus agurkus. Paverdame keletą minučių ir tiekiame su grietine.
  Naudojau greitai paruošiamas perlines kruopas, todėl jos išvirė kartu su daržovėmis. Naudojant paprastas reikėtų prieš verdant kelias valandas, arba geriausiai - per naktį, pamirkyti šaltame vandenyje, ir pavirti jas atskirai, prieš sudedant daržoves 20 - 30 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą